2018. április 21. 17:09
Navigáció
· Főoldal
· Cikkek
· Letöltések
· Fórum
· Tempo News Tv
· Kapcsolatfelvétel
· Galéria
· Keresés
· Hallgasd!
· ARCHÍV 2013 03. 15 HÓHELYZET
· Oktatás
Az elektronikus pénz Stk.
A KÉPRE KATTINTVA REGISZTRÁLHATSZ !kormanyzo@apostolimagyarkiralysag.hu
Apostoli Magyar Királyság
TEMPO archív
MAG-HÍRDETŐ
Részvény igénylés
Kiemelt hírek
1. 686.) Problem solving

2. 685.) Angol nyelvű leirat.( Szent Korona Net Bank)

3. 670.)Fotel Forradalom

4. 657.)Borbély József börtönnaplója.

5. 643.)III.Béla Lovagrend,(TITKOS TÁRSASÁG) dr. Kajtor Gergely is egy tag.

6. 637.)BORBÉLY JÓZSEFET A BÍRÓ LETARTÓZTATTA!

7. 628.)A Magyar "titok" avagy : Mit tettetek, mit "tettünk"? Tiszta vizet a pohárba! Magyarország és becsapott polgárai ellopott " rendszerváltása".

8. 509.)Rajtatok múlik! Feljelentés csatlakozás, közlemény!

9. 505.)POLIP XIII/Piszkos XII. Gordius- X Simicska O. Lajos és FIDESZ-KDNP oligarchatérképe

10. 408.)POLIP ábra XII/Piszkos XII. Gordius-X

11. 240.)Vissza a Nemzet vagyonát!

12. 196.)TIGÁZ szemben az emberekkel!

13. 167.)Részvény kibocsátás

14. 157.)Felhívás és tájékoztatás!/Hajdú-Bét + TÁBLÁZAT

15. 148.)Személyes megbeszélés . HANGANYAG!

16. 121.)Minda Zoltán a bíróságon elmondja a tényeket/HANGANYAG

17. 88.)A JOG-AR, A MAGYAR APOSTOLI KIRÁLYSÁG KEZÉBEN

18. 75.)POLIP/Bűnszervezeti ábra XII.(ÚJ)

19. 74.)Kommentár nélkül

20. 65.)ITT A MEGOLDÁS Ptk.484. §..MAGAD URAM, HA SZOLGÁD NINCS!

21. 35.)Tempo News Tv

22. 13.) A TEMPO az IRM -ben /HANGANYAG

23. 8.)Novum Zrt.

Hírek oldalra...
RSS - HunSzkíta Rádió
RSS - Tv HunSzkita
RSS - Magyar Valós Hírek
Nemzeti vészhelyzet! (...
Március 15....
Terv Németország és Eu...
Magyar munka(halál)táb...
A Föld leghatalma...
RSS - Hun Unio
MAGYAR NÉP FELVILÁGOSÍ...
MEGALAKULT A HUNNIÓ MÁ...
Bírák Könyve: A T...
Ethereum univerzum, a ...
HUNNIÓ COINFÖDERÁ...
RSS - Tempo News Tv
Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
476.)Simicska a Közgép tényleges tulajdonosa a cég nyilatkozata szerint
HírekEgy közbeszerzési dokumentumból kiderült Simicska Lajos évek óta őrzött titka. Papír van róla, hogy az óvatos megfogalmazások szerint is kormányközeli üzletember a Közgép Zrt. tulajdonosa.


A Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. „tényleges tulajdonosának minősülő természetes személy dr. Simicska Lajos” – olvasható a lapunk által megismert, Nyilatkozat címet viselő dokumentumban, amelyet Németh Miklós vezérigazgató írt alá.

A minden jel szerint a Közgép vezérigazgatójának kezéből kikerült nyilatkozat nem lenne több, mint egy közbeszerzési ajánlati dokumentáció egy oldala, ha a magyar cégbíróságon bejegyzett hétköznapi gazdasági társaságok valamelyike állította volna ki. Egy átlagos cégnél legalábbis a tulajdonos, illetve a tulajdonosok adatai a cégnyilvántartásban elérhetők. A Közgép azonban nem hétköznapi és nem is átlagos vállalkozás.

Sajtómunkások tucatjainak ad munkát több éve a bizonyosság megtalálása: vagyis annak igazolása, hogy a Közgép nemcsak a szóbeszéd szerint, de ténylegesen is Simicska Lajos cége. Minden igyekezet ellenére azonban évek óta sehol nem bukkant fel olyan irat, ami bizonyította volna, hogy a magyarországi „futottak még” vállalkozások sorából rövid idő alatt magát a legnagyobbak közé felküzdő vállalatnak a pletykán kívül bármi köze is lenne a Fidesz egykori pártpénztárosához.

Olyannyira, hogy Simicska Lajost a média óvatosabb fele nem is szívesen nevezte meg a Közgép tulajdonosaként. A szerkesztőségek és jogászaik nem szívesen vállalták, hogy egy sajtóperben a bíróság előtt próbálják valamivel alátámasztani: nemcsak úgy hallották, de bizonyítani is tudják az egyre befolyásosabb üzletember érdekeltségét az állami nagyberuházásoknál milliárdokat kasszírozó építőipari cégben. Erre ugyanis nem volt bizonyíték. Mindenki azt mondott, amit akart.

A kínzó bizonytalanság korszaka most lezárulhat. E hivatalos nyilatkozat szerint Németh Miklós leírta és aláírta: a Közgép tulajdonosa Simicska Lajos. Ezen pedig az sem változtat, hogy a vezérigazgató törvényi kötelezettségének tett eleget, amikor megnevezte cége tényleges tulajdonosát. Az új közbeszerzési törvény szerint ugyanis ha részt akar venni vállalatával egy közbeszerzési eljáráson, nyilatkoznia kell a Közgép tulajdonosainak kilétéről is.

Márpedig nyilatkozata láthatóan éppen egy közbeszerzési eljárás kiírója számára készült. Méghozzá azért, hogy egyértelművé tegye: a Közgép esetében nem állnak fenn a közbeszerzési törvény szerinti kizáró körülmények. Azaz cégükre nem áll, hogy olyan nem szabályozott tőzsdén jegyzett társaság, amelynek a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásáról, megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi törvény szerint tényleges tulajdonosa nem megismerhető. Ezt bizonyítandó nevezte meg a tényleges tulajdonost. Meglehet, Simicska Lajos nem a Közgép vezérigazgatóját kárhoztatja majd „titka” nyilvánosságra kerüléséért. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent kiírások alapján a Közgép több mint egytucatnyi pályázatkiírónak elküldhette ezt a nyilatkozatát. Ilyen például a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatala, amely éppen kármentesítésre keres vállalkozókat, vagy a mélyépítőt kereső XVII. kerületi önkormányzat, az M5-ös autópályán építkező Állami Autópálya-kezelő, a rendezvénytér kialakítására készülő győri polgármesteri hivatal, vagy akár a Baross tér felszíni rendezéséhez kivitelezőt kereső BKV.

Simicska Lajos tehát elsősorban a "törvényhozó barátainak" köszönheti, hogy fény derült kapcsolatára a Közgép Zrt.-vel. Orbán Viktor kormányának rohamtempóban zajló törvénykezése nélkül legalábbis aligha kerülhetett volna be a 2012. január 1-jén hatályba lépett közbeszerzési törvénybe az a passzus, amely előírja, hogy a közbeszerzési pályázatokon részt vevő cégeknek nyilatkozniuk kell tulajdonosaik kilétéről.
Így a Közgépnek is dr. Simicska Lajosról.

Link
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
RSS
Hírek

Letöltések

Kapcsolat
Frissítve! Borbély József
Tel: +36-70-600-0134
E-mail: kormanyzo@apostolimagyarkiralysag.hu
Facebook
Tempo Hírek

Névjegy létrehozása
Generálási idő: 0.68 másodperc 3,471,952 egyedi látogató