2021. November 27. 14:27
Navigáció
· Fõoldal
· Cikkek
· Letöltések
· Fórum
· Tempo News Tv
· Kapcsolatfelvétel
· Galéria
· Keresés
· Hallgasd!
· ARCHÍV 2013 03. 15 HÓHELYZET
· Oktatás
Az elektronikus pénz Stk.
A KÉPRE KATTINTVA REGISZTRÁLHATSZ !kormanyzo@apostolimagyarkiralysag.hu
Apostoli Magyar Királyság
TEMPO archív
MAG-HÍRDETÕ
Rszvny ignyls
Kiemelt hírek
1. 686.) Problem solving

2. 685.) Angol nyelvû leirat.( Szent Korona Net Bank)

3. 670.)Fotel Forradalom

4. 657.)Borbély József börtönnaplója.

5. 643.)III.Béla Lovagrend,(TITKOS TÁRSASÁG) dr. Kajtor Gergely is egy tag.

6. 637.)BORBÉLY JÓZSEFET A BÍRÓ LETARTÓZTATTA!

7. 628.)A Magyar "titok" avagy : Mit tettetek, mit "tettünk"? Tiszta vizet a pohárba! Magyarország és becsapott polgárai ellopott " rendszerváltása".

8. 509.)Rajtatok múlik! Feljelentés csatlakozás, közlemény!

9. 505.)POLIP XIII/Piszkos XII. Gordius- X Simicska O. Lajos és FIDESZ-KDNP oligarchatérképe

10. 408.)POLIP ábra XII/Piszkos XII. Gordius-X

11. 240.)Vissza a Nemzet vagyonát!

12. 196.)TIGÁZ szemben az emberekkel!

13. 167.)Részvény kibocsátás

14. 157.)Felhívás és tájékoztatás!/Hajdú-Bét + TÁBLÁZAT

15. 148.)Személyes megbeszélés . HANGANYAG!

16. 121.)Minda Zoltán a bíróságon elmondja a tényeket/HANGANYAG

17. 88.)A JOG-AR, A MAGYAR APOSTOLI KIRÁLYSÁG KEZÉBEN

18. 75.)POLIP/Bûnszervezeti ábra XII.(ÚJ)

19. 74.)Kommentár nélkül

20. 65.)ITT A MEGOLDÁS Ptk.484. §..MAGAD URAM, HA SZOLGÁD NINCS!

21. 35.)Tempo News Tv

22. 13.) A TEMPO az IRM -ben /HANGANYAG

23. 8.)Novum Zrt.

Hírek oldalra...
RSS - HunSzkíta Rádió
RSS - Tv HunSzkita
RSS - Magyar Valós Hírek
Boldog B??k??s Kar??cs...
Eur??pa vesz??lyben...
A csapda... avagy fogl...
Nemzeti v??szhelyzet! ...
M??rcius 15....
RSS - Hun Unio
RSS - Tempo News Tv
Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
242.)Smicska és ami mögötte van.
HírekA Magyar Nemzeti Banknak is milliárdokba kerülõ Volkswagen-ügy fõszereplõje mellett is feltûnt az a Walter Hediger, aki ügyvezetõ a jobboldali kapcsolatairól ismert Simicska Lajos és Nyerges Zsolt üzletemberek svájci vállalkozásában.

Az elsõ Orbán-kormány alatti cégfantomizálási botrányok figuráival - Kaya Ibrahimmal vagy Josip Tottal - szemben nagyon más kalibernek számít az a svájci üzletember, akinek a neve felbukkan a magyar hirdetési piac több szereplõje mögött álló cég adatai között. A Walter Hediger vezette zollikoni társaság ott bábáskodott egy ma jó hátszéllel futó energetikai cég beindításánál, egy másik Hediger-cég tulajdonosai közt pedig - mint az Origo megírta - ott vannak Nyerges Zsolt és Simicska Lajos üzletemberek is.

Hediger neve már 1987-ben feltûnt az úgynevezett Volkswagen-ügyben, ami a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) akkori árfolyamon több tízmillió márkás kárt okozott. A svájci férfit a részleteiben a mai napig tisztázatlan pénzpiaci csalás fõszereplõje mellett találjuk. A Volkswagen-ügy kapcsán annak idején egy másik jobboldali hátterember, Töröcskei István neve is szóba került.


Orbán Viktor és Simicska Lajos 1999-ben

A történet összes szereplõje (Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Töröcskei István és a Walter Hediger által vezetett cégek) egyaránt fontos játékosok a sajátosan mûködõ mai magyar média-, illetve hirdetési piacon. (Errõl bõvebben lásd Koprodukciós hirdetések címû írásunkat a cikk végén.)

A VW-ügy

Az úgynevezett Volkswagen-ügyben hozott 1990-es bírósági ítélet a német Der Spiegel szerint a világháború utáni Németország egyik legnagyobb gazdasági bûncselekményét zárta le. Az elsõrendû vádlottat, Hans-Joachim Schmidtet hat év börtönre ítélték, miután több százmillió márkásra becsült kárt okozott a Volkswagennek azzal, hogy a cég határidõs devizaügyleteinek lebonyolítása közben néha “eltérítette” és saját hasznára használta a pénzt.

Az ügynek fontos magyar vonatkozása is volt. Schmidt frankfurti brókerként kapcsolatban állt az MNB-vel, és a kritikus szerzõdéseket a jegybank nevében hamisított dokumentumokkal igazolta a VW-nek. Amikor a dollár-márka árfolyam a VW szerzõdéses kötelezettségei számára rossz irányba mozdult, a veszteség a jegybankkal kötött - hamis - szerzõdések miatt a magyaroknál csapódott volna le. Az MNB ekkor jelezte, hogy nem tud ilyen ügyletrõl, és mosta kezeit, a németek viszont "bennragadtak".

A VW nem érezte ártatlannak a magyar bankot és perre ment. Az elsõfokú ítélet 55 millió márkás jogosulatlan árfolyamnyereséget állapított meg az MNB-nél. Végül ez a verdikt szolgált alapul az 1993-as peren kívüli megegyezéséhez. A kaland 69 millió márkájába (mai árfolyamon tízmilliárd forintos nagyságrendû összegbe) került az MNB-nek és közvetve a magyar adófizetõknek.

Töröcskei és a frankfurti bróker

A németek különösen a magyar jegybank devizapiaci mûveletekért felelõs részlegének helyettes vezetõjének szerepét firtatták. E pozíciót akkor Töröcskei István, a ma jobboldali háttéremberként ismert vállalkozó töltötte be. Töröcskeinek köze volt a korábbi MNB-VW-üzletekhez, és a jegybank részérõl kapcsolatot tartott a gyakran Budapestre látogató Schmidttel, akinek számlája is volt az MNB-ben.


A frankfurti tõzsde
1985 nyarán, vagyis abban az idõben, amikor a VW és az MNB közti vitatott devizaügyleteket Schmidt közvetítésével megkötötték, a bróker egyszer különös szívességet tett magyar barátainak. Schmidt az egyik magyarnak nagyjából kétharmad áron szerzett egy Golf GTI-t. A kedvezményezett Töröcskei jó barátja, egyben jegybanki munkatársának testvére volt. A férfi akkor azt mondta, õ kérte Schmidtet a szívességre. “Tudom, hogy ezek a dolgok most rossz fényt vetnek rám. De nem vagyok korrupt."

A frankfurti bróker és a svájci üzletember

Töröcskei a frankfurti brókeren keresztül akár találkozhatott is Walter Hedigerrel, azzal a svájci ügyvéddel, akirõl mostanában azért cikkeznek, mert üzleti kapcsolatban áll Töröcskei jó ismerõseivel, két szintén jobboldali kötõdésûként emlegetett magyar pénzemberrel, Simicska Lajossal és Nyerges Zsolttal.

Hans-Joachim Schmidt 1986 novemberében, a VW devizaügyletei körül tapasztalható anomáliákról megjelent elsõ híradások idején ugyanis lemondott a zollikoni bejegyzésû Effekten und Anlagen AG igazgatótanácsában betöltött posztról, és ott egy Walter Hediger nevû svájci üzletember váltotta. A cég ügyvezetõje a Der Spiegelnek akkor arra utalt: Hediger viszi tovább Schmidt érdekeltségeit.

A svájci üzletember és Töröcskeiék

Az MNB egykori devizafelelõse így vallott egyszer hármukról és a Fideszrõl: “Simicska Lajos urat 1992-ben ismertem meg, mikor a Hitelbank elnök-vezérigazgatója voltam. Izgalmas vitákat folytattunk, amibõl mély baráti kapcsolat alakult ki. Kevés ember van megáldva hozzá hasonló jó képességekkel. A Fidesszel ezt követõen alakult ki szorosabb kapcsolat. Nyerges Zsolt úrral 2001-ben találkoztunk, és azóta építgetjük a baráti kötõdéseinket.”

Walter Hediger az ügyvezetõje a zollikoni bejegyzésû Basis Invest AG-nak, amelyben Simicska és Nyerges tulajdonostársak. Ugyanezen a zollikoni címen bejegyzett és Hediger vezette cégek tulajdonnal bírtak vagy bírnak több magyarországi média- vagy hirdetési cégben is, emellett a közpénzes energetikai megbízások új üdvöskéje, az Eos születésénél is segédkezett az egyik ilyen vállalat.

Koprodukciós hirdetések
- A Publimont Kft.-ben (korábban Europlakát Kft., mai tulajdonosai a Töröcskei vezetése alatt álló Pro Aurum Zrt., Nyerges Zsolt, valamint egy Simicska Lajos és felesége, Pusztai Zsuzsanna tulajdonolta vállalat) tulajdonnal bírt a Zollikon, Alte Landstrasse 40. alatt bejegyzett, ma Hediger vezette Publimont AG;
- az A Plakat (korábban Avenir Budapest) Kft.-nél ugyanaz a helyzet, mint a Publimontban;
- a Euro Publicity Kft.-t a Media und Marketing Group Ag tulajdonolja, a svájci cég címe Zollikon Alte Landstrasse 40., ügyvezetõje Hediger. Kecskemét, Szolnok, Mosonmagyaróvár és más önkormányzatokkal, valamint a Szerencsjáték Zrt.-vel is vannak, illetve voltak reklámszerzõdései.

Mindhárom cég aktív a közterületi reklámpiacon. A Média- és Reklámszövetség közterületi szekciójának nyolc tagja közül a három Hediger-féle vállalat mellett van még a Simicska által irányított Magyar Hirdetõ Zrt. (Mahir) tulajdonában álló Mahir Cityposter, valamint a Mahir Cityposter ügyvezetõje, Fonyó Károly résztulajdonolta álló Euro AWK. Ez a nyolcból összesen öt.

Fonyó ügyvezeti a Metropolt nemrégiben felvásárló, ismeretlen hátterû céget is.

Simicska Lajos és az általa ügyvezetett Mahir tevékenysége közismert.


A Töröcskei István ügyvezette Pro Aurum Zrt. a Magyar Nemzetet kiadó és a Hír Tv-t mûködtetõ cégekben érdekelt.

Nyerges Zsolt a Class FM-et mûködtetõ Advenio Zrt. fõ- és a Heti Választ és az Advenión keresztül a Class FM-et is birtokló Infocenter.hu 52 százalékos tulajdonosa, emellett az RTL Klub igazgatósági tagja.http://hvg.hu/itthon/20110811_simicska_svajc_nyerges' target='_blank'>Link

....ha már a szerencsejáték zrt-nél tarunk :


Brutális leleplezés: titokban együttmûködik az MSZP és a Fidesz

Az atlatszo.hu oknyomozó portál legújabb cikksorozata a Szerencsejáték Zrt.-vel foglalkozik. A cikkekbõl kiderül: a háttérben a pénzek leosztásánál az MSZP és a Fidesz szürke eminenciásai remekül együttmûködnek.

Szocialista felügyelettel kaszál milliárdokat a lottón egy Fidesz-közeli cég. Évi 150-170 milliárdos árbevételébõl rendre mindössze 5-6 milliárd forint adózott nyereséget produkált az állami tulajdonú hazárdjáték-monopólium, a Szerencsejáték Zrt. az elmúlt években. Most kezdõdõ cikksorozatunkban annak járunk utána, miért folyik be olyan kevés osztalék a kvázi-monopolhelyzetben lévõ állami óriáscégektõl a központi költségvetésbe, mire költik ezek a köztulajdonban lévõ vállalatok a bevételeiket. A Szerencsejáték Zrt. esetében elsõként a sorsolási mûsorok elkészítésének költségét vizsgálta az Átlátszó.hu.

Kevesen tudják, hogy a Szerencsejáték Zrt. az ország egyik legnagyobb tévémûsor-megrendelõje. A sorsolási mûsorokra idén közel 3 milliárd forintot költ el az állami cég közbeszerzési eljárás nélkül, a beszállító pedig egy sok szempontból politikaközeli mûsorkészítõ, a Hung-Ister Zrt., melynek tulajdonosai 50 százalékban a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó B-Reklám Kft. (cégtörténet, PDF), 50 százalékban pedig a szövevényes (új-zélandi, majd osztrák) offshore hátterû, Bányai Péter ügyvédhez köthetõ Thyramos Kft..

Illusztris társaság

A Hung-Ister Zrt. felügyelõbizottságában korábban szerepelt Nyúl Sándor, a Trigránit csoport vezérigazgatója, Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet tulajdonos-fõszerkesztõje, és Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelenlegi elnöke is. A 2010-es kormányváltás óta a felügyelõbizottság tagjai Dávid Gyula ügyvéd, az MSZP pártalapítványa, a Táncsics Alapítvány felügyelõbizottsági tagja, Nyerges Zsolt ügyvéd, a Fidesz háttérembere, és a bécsi illetõségû Aczél Zoltán, aki korábban a Strabag osztrák építõipari konszern magyarországi kijáróembereként tett szert kétes hírnévre.

Nyerges és az anno a Heti Válasz által leleplezett Aczél a 2010-es kormányváltás után együtt kerültek be a Magyar RTL Televízió Zrt. igazgatótanácsába is. A Hung-Ister Zrt. vezérigazgatója 2005 – 2010 októbere között, majd 2011. márciusa óta ismét az a Fazekas Csaba, aki a közbeesõ idõszakban a Mûsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA), korábban pedig a Hír Televízió vezérigazgatója volt.

A Szerencsejáték Zrt. és az 1998-ban alakult Hung-Ister Zrt. kapcsolata még az elsõ Orbán-kormány idején kezdõdött, elõször 1999-ben kötöttek tízéves szerzõdést a sorsolási mûsorok gyártására. A 2009-ben lejárt szerzõdéseket még abban az évben új szerzõdésekkel hosszabbították meg. Hogy kiderítsük mi áll ezekben a szerzõdésekben, Hanzély Ákos 2011. tavaszán közérdekû adatigényléssel fordult a Szerencsejáték Zrt.-hez a szerzõdéseket kérve, amit az állami vállalat határidõn belül teljesített is, rendelkezésünkre bocsátva a tetemes mennyiségû iratanyagot. 168 óra

Szövevényes konstrukció - az Átlátszó cikke itt folytatódik.:

Szocialista felügyelettel kaszál milliárdokat a lottón egy Fidesz-közeli cég. Évi 150-170 milliárdos árbevételébõl rendre mindössze 5-6 milliárd forint adózott nyereséget produkált az állami tulajdonú hazárdjáték-monopólium, a Szerencsejáték Zrt. az elmúlt években. Most kezdõdõ cikksorozatunkban annak járunk utána, miért folyik be olyan kevés osztalék a kvázi-monopolhelyzetben lévõ állami óriáscégektõl a központi költségvetésbe, mire költik ezek a köztulajdonban lévõ vállalatok a bevételeiket. A Szerencsejáték Zrt. esetében elsõként a sorsolási mûsorok elkészítésének költségét vizsgáltuk.

Kevesen tudják, hogy a Szerencsejáték Zrt. (cégtörténet, PDF) az ország egyik legnagyobb tévémûsor-megrendelõje. A sorsolási mûsorokra idén közel 3 milliárd forintot költ el az állami cég közbeszerzési eljárás nélkül, a beszállító pedig egy sok szempontból politikaközeli mûsorkészítõ, a Hung-Ister Zrt. (cégtörténet, PDF), melynek tulajdonosai 50 százalékban a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó B-Reklám Kft. (cégtörténet, PDF), 50 százalékban pedig a szövevényes (új-zélandi, majd osztrák) offshore hátterû, Bányai Péter ügyvédhez köthetõ Thyramos Kft. (cégtörténet, PDF).

Illusztris társaság

A Hung-Ister Zrt. felügyelõbizottságában korábban szerepelt Nyúl Sándor, a Trigránit csoport vezérigazgatója, Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet tulajdonos-fõszerkesztõje, és Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelenlegi elnöke is. A 2010-es kormányváltás óta a felügyelõbizottság tagjai Dávid Gyula ügyvéd, az MSZP pártalapítványa, a Táncsics Alapítvány felügyelõbizottsági tagja, Nyerges Zsolt ügyvéd, a Fidesz háttérembere, és a bécsi illetõségû Aczél Zoltán, aki korábban a Strabag osztrák építõipari konszern magyarországi kijáróembereként tett szert kétes hírnévre.

Nyerges és az anno a Heti Válasz által leleplezett Aczél a 2010-es kormányváltás után együtt kerültek be a Magyar RTL Televízió Zrt. igazgatótanácsába is. A Hung-Ister Zrt. vezérigazgatója 2005 – 2010 októbere között, majd 2011. márciusa óta ismét az a Fazekas Csaba, aki a közbeesõ idõszakban a Mûsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA), korábban pedig a Hír Televízió vezérigazgatója volt.

A Szerencsejáték Zrt. és az 1998-ban alakult Hung-Ister Zrt. kapcsolata még az elsõ Orbán-kormány idején kezdõdött, elõször 1999-ben kötöttek tízéves szerzõdést a sorsolási mûsorok gyártására. A 2009-ben lejárt szerzõdéseket még abban az évben új szerzõdésekkel hosszabbították meg. Hogy kiderítsük mi áll ezekben a szerzõdésekben, Hanzély Ákos 2011. tavaszán közérdekû adatigényléssel fordult a Szerencsejáték Zrt.-hez a szerzõdéseket kérve, amit az állami vállalat határidõn belül teljesített is, rendelkezésünkre bocsátva a tetemes mennyiségû iratanyagot.

Szövevényes konstrukció

A Szerencsejáték Zrt.-tõl megkapott szerzõdések arról tanúskodnak, hogy a két cég szövevényes konstrukciót dolgozott ki a sorsolási mûsorok elkészíttetésére. Eszerint a Szerencsejáték Zrt. a Pólus Centerben bérel egy 4000 négyzetméteres stúdiókomplexumot évi 370 millió forintért, amelyet alvállalkozóval üzemeltet. A stúdiókomplexum üzemeltetését alvállalkozóként a Hung-Ister Zrt. végzi évi 408,7 millió forintért. Ezért cserébe a Hung-Ister Zrt. biztosítja a technikát és a szerzõdés mellékletében meghatározott létszámú üzemeltetõ személyzetet (üzemeltetési szerzõdés, PDF).

A stúdió, a technika és az üzemeltetõ személyzet megléte azonban nem jelenti azt, hogy a mûsorok el is készülnek, hiszen a gyártásra külön szerzõdést kötöttek a felek. A vállalkozási szerzõdés (PDF) szerint a Szerencsejáték Zrt. – az általa bérelt és a Hung-Ister Zrt. által 408,7 millióért üzemeltetett stúdióban – leforgatott mûsorokért újabb vagyonokat fizet. A heti 68 perc sorsolási mûsor elkészítése heti több mint 30 millió forintba kerül, ami évente közel 1,6 milliárd forintot tesz ki.

A vállalkozási szerzõdés szerint a Hung-Ister Zrt. biztosítja a szükséges technikát és személyzetet – amelyet az üzemeltetési szerzõdés szerint a Szerencsejáték Zrt. egyszer már kifizetett neki – míg a számhúzókat, a sorsolási bizottság tagjait a közjegyzõt és a sorsolást lebonyolító technikai személyzetet a Szerencsejáték Zrt. biztosítja. A 2009-ben újrakötött szerzõdés még alacsonyabb összegrõl szólt, de 2010 decemberében módosítottak a szerzõdésen (szerzõdésmódosítás, PDF). A szombati sorsolási mûsor 15 perccel hosszabb lett, a vállalási ár pedig hetente 10,5 millió forinttal növekedett.

Ha egy üzlet beindul

A két fél közötti gyümölcsözõ kapcsolatnak itt azonban még nincs vége, a kormányváltás óta további szerzõdéseket is kötöttek. A hetente megjelenõ Szerencse Híradót további bruttó 5,5 millió forintért gyártja a Hung-Ister Zrt., ez a tétel 2011-re vonatkozóan újabb 231,4 millió forintot jelent (vállalkozási szerzõdés [PDF], szerzõdésmódosítás [PDF]). 2010. decemberében újabb 395 millió forint + áfa összegû keretszerzõdés kötöttek a felek, amely szerint a Hung-Ister Zrt. készíti a Szerencsejáték Zrt. reklámanyagait is (vállalkozási keretszerzõdés, PDF).

A keretszerzõdés alapján az „Üldözi a szerencse” kampány reklámanyagai bruttó 61,6 millió forintért készültek (vállalkozási alkeretszerzõdés, PDF). A „Rendezze Ön az életét” kampány pedig bruttó 113,9 millió forintba került (vállalkozási alkeretszerzõdés, PDF).

A sorsolási mûsorok elkészítésére a Szerencsejáték Zrt. 2011-ben összesen bruttó 2,276 milliárd forintot költ, és ezen felül fizeti még a Fortuna Stúdió bérleti díját is. Mindezek alapján számításaink szerint a Szerencsejáték Zrt. egy percnyi sorsolási mûsorért több mint 561 ezer forintot fizet a Hung-Ister Zrt.-nek. És ezzel még nem fogytunk ki a szerzõdésekbõl.

A Szerencsejáték Zrt. által bérelt stúdiókomplexumban ugyanis hetente mindössze nettó 80 percnyi mûsort vesznek fel, így sok szabad kapacitással rendelkezik. Ezt a szabad kapacitást a megállapodás értelmében a Hung-Ister Zrt. hasznosíthatja. A bérleti szerzõdés értelmében (bérleti szerzõdés, PDF) a Hung-Ister Zrt. bérli a Fortuna Stúdió szabad kapacitásait évi 100 millió forintért. Márpedig a szabad kapacitások nem maradnak kihasználatlanul, hiszen korábban hat évig itt vették fel a Fábry Show és a Legyen Ön is Milliomos mûsorok epizódjait is. Azt nem tudjuk hogy a Hung-Ister Zrt. mennyiért értékesíti ezeket a szabad kapacitásokat, de nagyon meglepõdnénk ha nem térülne meg busásan az a 100 millió forint. LinkHozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
RSS
Hrek

Letltsek

Kapcsolat
Frissítve! Borbély József
Tel: +36-70-600-0134
E-mail: kormanyzo@apostolimagyarkiralysag.hu
Facebook
Tempo Hírek

Névjegy létrehozása
Generálási idõ: 2.42 másodperc 4,399,646 egyedi látogató