2022. Szeptember 26. 01:01
Navigáció
· Fõoldal
· Cikkek
· Letöltések
· Fórum
· Tempo News Tv
· Kapcsolatfelvétel
· Galéria
· Keresés
· Hallgasd!
· ARCHÍV 2013 03. 15 HÓHELYZET
· Oktatás
Az elektronikus pénz Stk.
A KÉPRE KATTINTVA REGISZTRÁLHATSZ !kormanyzo@apostolimagyarkiralysag.hu
Apostoli Magyar Királyság
TEMPO archív
MAG-HÍRDETÕ
Rszvny ignyls
Kiemelt hírek
1. 686.) Problem solving

2. 685.) Angol nyelvû leirat.( Szent Korona Net Bank)

3. 670.)Fotel Forradalom

4. 657.)Borbély József börtönnaplója.

5. 643.)III.Béla Lovagrend,(TITKOS TÁRSASÁG) dr. Kajtor Gergely is egy tag.

6. 637.)BORBÉLY JÓZSEFET A BÍRÓ LETARTÓZTATTA!

7. 628.)A Magyar "titok" avagy : Mit tettetek, mit "tettünk"? Tiszta vizet a pohárba! Magyarország és becsapott polgárai ellopott " rendszerváltása".

8. 509.)Rajtatok múlik! Feljelentés csatlakozás, közlemény!

9. 505.)POLIP XIII/Piszkos XII. Gordius- X Simicska O. Lajos és FIDESZ-KDNP oligarchatérképe

10. 408.)POLIP ábra XII/Piszkos XII. Gordius-X

11. 240.)Vissza a Nemzet vagyonát!

12. 196.)TIGÁZ szemben az emberekkel!

13. 167.)Részvény kibocsátás

14. 157.)Felhívás és tájékoztatás!/Hajdú-Bét + TÁBLÁZAT

15. 148.)Személyes megbeszélés . HANGANYAG!

16. 121.)Minda Zoltán a bíróságon elmondja a tényeket/HANGANYAG

17. 88.)A JOG-AR, A MAGYAR APOSTOLI KIRÁLYSÁG KEZÉBEN

18. 75.)POLIP/Bûnszervezeti ábra XII.(ÚJ)

19. 74.)Kommentár nélkül

20. 65.)ITT A MEGOLDÁS Ptk.484. §..MAGAD URAM, HA SZOLGÁD NINCS!

21. 35.)Tempo News Tv

22. 13.) A TEMPO az IRM -ben /HANGANYAG

23. 8.)Novum Zrt.

Hírek oldalra...
RSS - HunSzkíta Rádió
RSS - Tv HunSzkita
RSS - Magyar Valós Hírek
Boldog B??k??s Kar??cs...
Eur??pa vesz??lyben...
A csapda... avagy fogl...
Nemzeti v??szhelyzet! ...
M??rcius 15....
RSS - Hun Unio
RSS - Tempo News Tv
Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
ARHÍV 2013 03. 16. 2.RÉSZ HÓHELYZET
_____________________________________________________
_____________________________________________________

2013 03. 16.


23:50)Veronika Vass

Ma mentem egy Budapest-Gyõr kört és megfigyeltem, mi van. Tömören: a közölt tévé- és rádióhíreknek semmi közük nincs a valósághoz! Nincs tájékoztatás, az autópályára vagy nem engedtek fel, vagy dugó volt és visszafordultunk, Komáromnál az 1-es is bedugult, Szlovákián át viszont jól lehetett haladni. Visszafelé Gyõrnél dugult a pálya, az 1-esre nem engedtek rá, megint jöttünk Szlovákián át. Komáromnál a pályára nem engedtek fel, az 1-es már járható volt Pestig. Tele volt rendõrrel minden, de jobbára teázgattak, meg a kocsit támasztották indokolatlan helyeken. Így oda 6, vissza 4 óra alatt tettük meg az utat. Azt az utat, ami rendes tempóval lett volna 1 óra, max. másfél, azt az utat, ahol a média szerint már mindent megoldottak. Segítõ szerveket vajmi ritkán, ellenben önszervezõ önkénteseket lépten-nyomon láttunk: kaját és teát osztogattak az út közepén mindenkinek, infót is adtak, ahogy tudtak és fõleg kedvesek voltak: nem ítélték el azt, akinek dolga volt és elindult. Magyarország, én így szeretlek.
Link
______________________________________________________

23:42)


_____________________________________________________

23:38)Helyiek találták meg a tüdõtranszplantált beteget

Ez nem fedi teljesen a valóságot, nem a terrorelhárítók találták meg a tüdõtranszpantált urat, hanem három fiatalember, aki 3 kilométerrõl érkezett egy 2 hónapos csecsemõ kimentésére. Õ hozzá tartva láttuk a rózsaszín kendõt kikötve a fekete Mercedes jobb tükrére De nekünk ez csak fura volt, nem tudtuk, miért van rajta.

Így folyattuk utunkat a csecsemõ felé, akit hála Isten már ki is mentettek az autóból, mikor oda érkeztünk. Ekkor találkoztunk a terrorelhárító urakkal, akik épp eligazítást tartottak a kereséssel kapcsolatban. Hallva, hogy mit keresnek, az eligazítást tartó századosnak próbáltunk információt adni, de folyamatosan azt mondta, várjunk. Õ olyan útvonalon próbálta futtatni az embereit, ahol biztos nem találták volna meg, mert az úr a másik oldalon volt száz méterre tõlük. Mi még így is futva elõbb odaértünk, mint õk, és nekiálltunk a mentésnek. Lapát hiányában kézzel kezdtük kiásni az autót, úgy hogy õk 10-en mögöttünk álltak és nézték a szenvedésünk. Kis idõ után csak egy törött lapátot tudtak felmutatni, mikor már a testvérem emelte ki az urat a kocsiból és átadtuk a szalagkorlát túloldalára a terrorelhárító uraknak.

Nagy sietségükben a gyógyszereit is otthagyták, amit mi vittünk utánuk.


Még az a szomorú, hogy az úr kedves feleségét is otthagyták, akinek még egy meleg takarót sem adtak, pedig nem egészen téliesen volt felöltözve. Mi elláttuk a hölgyet takaróval, és 2 kilométert segítve gyalogoltunk a mi jármûveink felé és beszállíttattuk a Gönyûn kialakított melegedõbe.

Hozzáteszem még, hogy a nagyszentjánosi felhajtó és a 97-es kilométer közt egész nap Nagyszentjános és Gönyû lelkes, segítõkész fiataljai, mindkét falu polgárõrei végezték a mentést, akik több hóban rekedt csecsemõt, fiatal gyereket, szülõt, mozgássérült beteg mentetek ki és szállítottak azon az útvonalon az autópályáról amit sikerült úgy össze rendezni, hogy az autóink bejussanak a távoli pontokra. Késõbb ezen az úton lett még több 100 autó kijuttatva a Pest felé haladó sávból a két falu irányába a melegedõk felé. Ezen mentések közben reggeltõl estig egyetlen hivatalos szervet sem láttunk a szakasz mentésében. Akiket láttam a mentés közben, azok a két faluból jövõ emberek, akik ételt és italt osztottak ezen a nem kis szakaszon. FORRÁS :Link


______________________________________________________________

23:30NYÍREGYHÁZÁN ÉS KÖRNYÉKÉN AZ ÁRAMELLÁTÁSSAL VAN GOND - kollégiumokban biztosítanak szállást a rászorulóknak a megyeszékhelyen:

Mivel még a mai napon sem garantált a megye számos településén és Nyíregyháza néhány külterületi városrészének egyes utcáiban az áramszolgáltatás helyreállítása, polgármester úr elrendelte a kialakított szálláshelyek további nyitva tartását.

Így az öt nyíregyházi kollégiumban, a Westsik Vilmos, a Wesselényi Miklós, a Zrínyi Ilona és a Bánki Donát középiskolák kollégiumaiban, valamint a Nyírszõlõsi Általános iskola kollégiumában elhelyezést biztosítanak mindenki számára a megye egész területérõl! A részletekrõl a NYÍRVV ügyelete tud felvilágosítást nyújtani a 42/548-464-es, illetve a 42/548-467-es telefonszámokon!


___________________________________________________________

23:28)FORGALMI HÍREK AZ AUTÓPÁLYAKEZELÕTÕL AZ M1-ES AUTÓPÁLYÁRÓL:

Figyelmeztetés
[ M1 - 83 km ]
2013.03.16 - 23:00
Terelõút: M1 -> GYõr -> 1-es út -> TATA -> újra M1

Figyelmeztetés
[ M1 - 82 km ]
2013.03.16 - 22:50
M1 ap-n Bp. felé Gyõr és Komárom között áll a forg!

Figyelmeztetés
[ M1 - 10 km ]
2013.03.16 - 22:26
M1 ap. még zárva Bp. és Gyõr között a határ felé!

Részletek itt:

Link

___________________________________________________________

22:52)Dudálnak, szitkozódnak, de tapodtat sem haladnak. A rendõrök pedig azt mondják, õk is "porszemek", nincs infójuk. Lázongó autósok az M1-es autópályán.
FORRÁS . (HVG)Link
______________________________________________________________

22:49)A tûzoltók nyílt levele a miniszterelnöknek és a belügyminiszternek

Nyílt Levél
Orbán Viktor Úr,
Magyarország Miniszterelnöke
és
Dr. Pintér Sándor Úr,
Magyarország Belügyminisztere
részére

Tisztelt Miniszterelnök Úr, tisztelt Belügyminiszter Úr!

Mi, Magyarország készenléti szolgálatot ellátó és hivatali munkarendben dolgozó hivatásos állományú tûzoltói ezúton kívánjuk jelezni, hogy Dr. Bakondi György altábornagy Úrral, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Fõigazgatójával, - mivel szakmailag és emberileg egyaránt alkalmatlannak tartjuk e tisztség betöltésére - a továbbiakban nem kívánunk együtt dolgozni, illetve nem kívánunk az alárendeltségébe tartozni.

Indokaink a teljesség igénye nélkül a következõk:>>>TOVÁBB
Link

_____________________________________________________________

22.42)Gabriella Kucharik- Sajner
Hurubán Richárdék mennének segíteni Törökbálint, környékére, adományokkal, AUTÓ KELL SOS!!
Tel: 06 20 50867 56


____________________________________________________________

22: 28)Havadi Elza Szeretnék önkéntesnek jelentkezni! Ma késõn tudtam meg,hogy Budapestrõl,a Hõsök terérõl indul konvoj ,ezért nem indultam el.Most este meg olvasom,hogy 15 órakor is lehetett még csatlakozni.Holnap megint lesz toborzás,mert ha igen,akkor szeretnék menni?. A tel. számom 06-20-9-820-358.

---------------------------

Horváthné Katona Tímea
Tegnap elszállásoltak egy kisbabás fiatal hölgyet, de az õt szállító busz itthagyta Révfaluban és haza vágyna Bécsbe!!! Ha van olyan ismerõsötök aki Bécsbe menne, akkor Hívjátok fel az alábbi telefonszámot : 06 70/ 452-7540
Minden segitségre szükség van!!!
Köszönöm!!


________________________________________________________________

22:11)"A sztrádához igen közel fekszik Mocsa, amelynek lakói egy emberként siettek az ott ragadtak segítségére. Az óvodában meleg ebédet is fõztek a bajba jutott sofõröknek utasoknak.

Ahogy a mocsai Jurán Irén fogalmazott, a falu lakosai az elsõ szóra jöttek segíteni és sokan az utolsó kenyerüket hozták el az óvodába, hogy azt odaadhassák a sztrádán rostokolóknak." forrás
: Link
____________________________________________________________________

22:07)Eckertné Vajda Judit

Kamionosok figyelem! Pihenõhelyek Veszprém megyében! (VMRFK)
2013.03.16. szombat 21:18

Amennyiben az idõjárás további lezárásokat tesz szükségessé, a tehergépjármûvek az alábbi helyszíneken tarthatnak pihenõt.
...
Veszprém megyében jelenleg nincs lezárt út. Amennyiben az éjszaka folyamán mégis sor kerülne forgalomkorlátozásra, vagy zárásra, a jármûvezetõk ezeken a helyeken pihenhetnek.

8-as fõút mellett parkolóhelyek

Kijelölt helyszín:
Ajka belterületén, az ipari parknál lévõ – 7308-as úttal párhuzamos - Ajka és Ajka-Bakonygyepes közötti út, valamint a Tesco áruház mögött lévõ szervizút.
Somlóvásárhely-Somlójenõ között Flamingo Panzió
Devecser, Vasútállomás
Bakonygyepes, Kamionmosó
Veszprém, Házgyári útról (83102-es út) nyíló, Bakony Mûvek lakótelephez bevezetõ útszakasz mellett lévõ terület
Tesco, Obi Áruház parkoló
Hajmáskér, Sóly elágazó 40 kmsz.+80m
Inota Alumíniumkohó parkolója (8-as fõút, 22-23 km. szelvények közötti útszakaszon)
Öskû 34 kmsz.+632 m
Mol Töltõállomás 30 kmsz.+794 m
Gál Gyula Sportcsarnok 27 kmsz.+900 m

82-es fõút mellett parkolóhelyek

Kijelölt helyszín:
Veszprém, Külsõ-Kádártai úton lévõ Tesco, OBI és Aréna parkolók
Zirc belterületén, az állomás utcában lévõ vasútállomás, buszpályaudvar, valamint Tesco parkoló
82-es fõúton mellett lévõ cseszneki pihenõhely

83-as fõút mellett parkolóhelyek

Kijelölt helyszín:
Farkasgyepû belterületén, a 83-as fõút melletti, tüdõszanatórium parkolója
83-as fõút, 21-22 km. szelvények között, a Papiros malomnál
Pápa, Celli úton lévõ Tesco és Aldi áruházak, valamint a Bakony Volán telephelye
83-as fõút, 35-37 km. szelvényei között lévõ autóspihenõ

71-es fõút mellett parkolóhelyek

Kijelölt helyszín:
Balatonkenese, Kikötõ út 11 km+200m
Balatonfüzfõ 71-es fõút 18 km+1174
Balatonfüzfõi Uszoda elõtti parkoló 72111 sz. út
Balatonfüred, Horváth Mihály utca Konferencia Központ

7301-es fõút mellett parkolóhelyek

Kijelölt helyszín:
Ugyanaz, mint a 8-as fõút zárása esetén kijelölt helyszínek 4-6. pontjaiban
Tapolca, Keszthelyi úton lévõ, laktanyák elõtt lévõ parkoló
Tapolca belterületén lévõ Tesco áruház parkolója
Balatonederics Vasútállomás
Sümeg Vár alatti terület

Forrás: police.hu

____________________________________________________________

22:06)Kalmár Ildikó
89.5 music Fm
Sziasztok! Egyik hallgatónk kért
segítséget: ha valaki tud forró teát,
kávét, vizet, ételt vinni a
Törökbálint M1 Tetrapak Metro
... útvonalon várakozóknak, az
nagyon jól jönne... Kevés ott az
önkéntes. Elérhetõség: Weisz
Dániel 06208236366

_______________________________________________________________

22:04)SÜRGÕS! Tatabánya alatt a 64-es kilométernél all a MEN-405 rendszámú fehér daf kamion! Sürgõsen kéne savlekötõ gyógyszer! Controloc! Ha valaki tud, hozzon. 06 30 937 0574! 2013.03.16. 21:45!

____________________________________________________________

22:01) Lengyel László
Üdv mindenkinek,
az 1-es úton Budapest felé simán lehet jönni Gyõr felõl, egyetlen egy helyen kell ügyelni: Ácsnál van egy durvább gubanc, azaz idejében le kell jönni a Gyõri úton jobbra, az aztán visszavisz késõbb az 1-esre, de ezzel kikerülhetitek az 1-esnek azt a részét, ahol a nagy guzmi van. Utána viszont 80-90-nel lehet döngetni, akadálytalanul. Hajrá!
forrás : Link
_____________________________________________________________-

22:00)Krisztina Nagy
Andrewboy Joe Zohan
Most értünk vissza az M1 bicskei szakaszáról. Kérésre a rendõrség bekísért minket a lezárt területre hogy ételt tudjunk osztani a csütörtök óta rostokló sofõröknek. A készenléti rendõrség szerint már volt ott a vöröskereszt és "mindennel ellátta" a sofõröket, mit kiderült tényleg vittek ételt ami gyakorlatilag egyenlõ a nullával. Nagyon sokan vannak még a Törökbálint és Biatrobágy között az egyes fõúton, ott is van rendõri jelenlét de csak arra vigyáznak nehogy egy kamion a tiltás lakott területen át kerüljön...

21.34 forrás : Link
_______________________________________________________________-

21:58) Júlia Takács
21:28 Magyar Vöröskereszt
GYORSHÍR - A Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete jelenti: A helyi védelmi bizottság kérésére Hajdúdorogon egy melegedõ helyiséget, a moziban pedig átmeneti szállást alakítottak ki. A Vöröskereszt az ellátást tea-és takaróosztással segíti. A településen az áramszolgáltatással van probléma. forrás : Link

_____________________________________________________

A sok autós menne haza!
Akkor kellünk, ha szavazunk?
Azt leszarod, hogy megfagyunk?
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy bábok többé
Nem leszünk!

Áltattak õk mostanáig,
Becsaptak a honatyáink,
Kik szabadon loptak-csaltak,
Míg mi élünk, nem nyughatnak!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy bábok tovább
Nem leszünk!

Sehonnani sok miniszter
Azt hiszi, hogy különb ember,
Kiknek fontosabb a kényelme,
Mint az emberek élete.
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy bábok tovább
Nem leszünk!

Börtönünk a hó és a fagy,
A kormány meg sorsunkra hagy,
De hogyha kell, összefogunk!
A halálból is feltámadunk!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy bábok tovább
Nem leszünk!

Az emberség ismét erény lett,
De amit ti tesztek, merénylet,
Hogy „segítséget” nyújtsatok,
SMS-t küldtök, aljasok?
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy bábok tovább
Nem leszünk!

Akik elõtt fejet hajtok
Azok a magyar polgárok
Kik áldott megmentõi lettek
A fagyban-hóban rekedteknek.
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy bábok tovább
Nem leszünk!

Mester Zsolt verse

______________________________________________________________________-

Megint lezárták az M1-es autópályát Budapest felé adta közzé az MTI!

Szükségessé vált az útszakasz megtisztítása, a járható út szélesítése - tájékoztatta a rendõrség szombat este az MTI-t.
A közlekedés biztonsága érdekében ideiglenesen leállították a forgalmat az M1-es autópálya Budapest felé vezetõ oldalán a 83-84 kilométerszelvénynél, a komáromi lehajtó után.


__________________________________________________________

______________________________________________________________

Adásunkat azért sem szakítjuk meg

„És miközben egyetlen kibaszott, hasznavehetetlen sms-sel letudja az államgépezet az emberek tájékoztatását, a közszolgálati televízió is csak azt nyomja, hogy Eperjes Károly bocskaiban rémisztõ arcokat vág. Meg Kukori és Kotkoda, hülyeségbõl van a csoda. Ahhoz már hozzászokhattunk az elmúlt években, hogy a Magyar Televízióban kiretusálják a valóságot, de az azért még mindig meglepetés, hogy ez a majdnem ezer fõs hivatal még akkor sem tudja elvégezni a munkáját, amikor vészhelyzet van az országban. Vajon megszakítanák a Ghymes koncertjét, hogy Novodomszky Éva feszes kiskosztümben bejelentse, hogy atomvillanás jobbról?

Vagy azért legalább egy rohadt inzertben kiírnák, hogy hát nukleáris csapás ért minket, az elkövetkezõ napokban jól mossák meg a friss zöldséget?
A közszolgálati televíziónak az lett volna a kötelessége, hogy tájékoztassa az embereket a helyzetrõl, de egész délelõtt és a délután nagy részében csak az elõre betervezett mûsort nyomták, se felirat, se rendkívüli híradás nem szólt arról, amirõl az egész ország beszélt. Egészen délután négyig kellett várnia arra, hogy összeszedjék magukat, egyszerûen nem tudták, ilyenkor mi van, a tél vajon a szocik embere, ki kell retusálni a hóvihart, vagy azért az mehet.

Hívja már fel valaki a Habony Árpit, mert nem tudom, ilyenkor mi van! És persze utána ugyan jöttek a rendkívüli hírek, a kõszívû ember fiai nem tudtak rendesen ölre menni, mert mindig közbe jött egy kis tájékoztatás, de olyan stílusban, hogy úgy tûnt tényleg minden rendben van, nem is érdemes szót vesztegetni az egészre, inkább nyomjunk egy kis történelmi kalandfilmet.”

Link
forrás : Link
_______________________________________________________________március 16. 17 óra 20 perc
Tatáról visszafordították az oroszlányi önkéntesek buszát mert a megyei katasztrófa védelmi felügyelõség szerint javult annyit a hó helyzet, hogy már nincs szükség a munkájukra!
A közlekedési tilalmat egyébként még most sem oldották fel.
forrás : Link ,

Link

__________________________________________________________

EMBERSÉGBÕL JELES !!

Õk tudták mi a dolguk !
Bábolna Pékség Kft egész délután a kenyeret osztotta a bajba jutott embereknek M 1 parkolóba !Minden elismerés a pékség dolgozóinak

forrás : Link


___________________________________________________

Hóhelyzet testközelbõl: "Teljesen egyedül vagyok"
2013. 03. 16., 15:45Life.huszólj hozzá: Hóhelyzet - Y diagnózis


Csütörtök estére katasztrófahelyzet alakult ki az országban, ezrek éjszakáztak az autójukban utakon. A mentés egész pénteken zajlott. Az Y diagnózis csapatából Gerzson két kamerával felszerelkezve, a tûzoltók segítségével nekivágott az autópályáknak, hogy megmutassa, milyen a hóhelyzet testközelbõl. A megszólalók között voltak olyanok, akik akkor - azaz péntek délután - már 24 órája ültek az autójukban. Forrás :
Link

_______________________________________________________"Hazaértem. Hála Istennek!! Bekapcsoltam a gépemet hogy megnézzem a kedves ismerõseim, és azt kérdezi tõlem az oldal hogy most mi jár a fejemben. Arra volnék kiváncsi, hogy tudjátok ezt megtenni, tök mindegy: Fidesz, kommunista, Zsidó, vagy bármelyikõtök hogy még a só a hótoló a hómaró és különbözõ eszközök árát is ellopjátok. 450 forint egy szájba baszott liter benzin, nem futja belõle??? Ha annak a pénznek az 1/3 részét amit egymás bemocskolására költötök, meg amikor összeültök a semmirõl beszélni, és közben a legdrágább ételeket rendelitek és még millió más olyan dolog ami abszolút szükségtelen, sóra meg eszközökre költenétek, nyakig érne a só az utcákon, és nem lehetne magyarországon a hótolóktól parkolni.

Ez már nálunk az országban év tizedek óta problémát jelent, és képtelenek vagytok megoldani. Azzal etetitek az embereket hogy nem lehet sózni, mert tönkre teszi az utakat. Minden napom azzal telik hogy járom europát, (ezért nektek hála, hogy hagytok itthon megélni,) pl német ország ott ahol már akkor sóznak amikor még fekete az aszfalt, és érdekes pár orával utánna már esik is a hó és egybõl olvad. Ott nem teszi tönkre az utakat??? Pici gyerekek, nõk és ártatlan emberek tisztességes adófizetõ magyar állampolgárok vannak bajban és ha nem segítenek magukon, ott fagynának meg ahol vannak.

Azok az országok ahol nagyon erõs a havazás:pl svéd, finn, ukrán, lengyel felsõ része, belarusz, vagy most tök mindegy, ott is hordja a havat, és ha kell egész éjszaka 500 méterre egymás mögött folyamatossan járnak és nem tudja járhatatlanná befujni. Tegnap Varsóból hazafelé az utam végét már taxival tettem meg, és tatabányán az autópálya felhajtójánál várakozott három hótoló, de a taxis szerint már elég régóta gondolom azért hogy feljuthassanak a pályát tolni, semmit tevés közben miért nem lehetett max 20 perc alatt megtolatni velük tata és tatabánya közét??? Már nem esett csak meg kellett volna tolni. Nagyon sok hasonló eset követi egymást, pl egy hónapja mikor lezártátok zala és vas megyét mert reggelre arra ébredtetek hogy egy másfél méteres hófal van az utakon, pl 85-ös 86-os többit nem is mondom, nem kellett volna éjjel alvás helyett tolni hogy reggel járható legyen??? Azon a napon U7 U8 és U9-es kézilabda tornára vittem Kozármislenybe 49 kislányt.

A legidõsebb 9 éves volt. Van fogalmatok milyen érzés ennyi picikével a hátad mögött ilyen úton vezetni??? Ezen gondolkozzatok el ha még van bennetek egy csepp emberi érzés. Lessz vala rend?????????? Hát ez jár a fejemben.............."
forrás . Link
____________________________________________________
(HÓLAPÁT KELL !!!! GYERÜNK !!! ORBÁN TÉGED IS MEGSZÓLÍTALAK, HABÁR TUDOM FELESLEGES .. STRATÉGIAI KÉSZLET HOCI , NE VÁRD MEG MÍG ÉRTE MENNEK AZ EMBEREK ÉS ELHOZZÁK ! szerk. )

ÚJSÁGÍRÓNK, MITTELHOLCZ DÓRA A HELYSZÍNRÕL JELENTI:
- Körülbelül 150 önkéntessel indultak el a buszok, de sajnos nincs elég hólapát, ezért majd felváltva fognak dolgozni.
- Az 1-es úton elakadt autókat kell majd kiásniuk a hó fogságából.
- Páran taxival érkeztek a Hõsök terére: miután a taxis megtudta, hogy hova igyekeznek a fiatalok, elengedte az útdíj felét!
- Egy férfit tegnap éjjel kimentettek a hó alól, ezért hálából most visszajött önkéntesként dolgozni, másokon segíteni.

Fotó: Krizsán Csaba- MTI


_____________________________________________________

A VEZETÕNEK FEL KELL HÍVNIA HOGY PONTOSAN HOL VAN !!!! R.I.E.G.E.R. Autómentõ Kft.
hajószállítás Hajószállítás
Cím: 8200 Veszprém, Jutasi út 61/A
-térképen mutatútvonaltervezés-innen/-ide
Email: rie... megmutat
Telefonszám:
(30) 217 2217
"Megkerdeztem telefonon tudjak a kamiont inditani" SZÓLJATOK A FORRÁSNAK!


Helló! Csütörtök óta áll egy IVECO teherautó Várpalota után az Inotai erõmû elõtt. A sofõr kapott már üzemanyagot, de az autó akkumulátora lemerült. Szeretnénk kérni Segítséget! Ha egy várpalotai autószerelõ kimenne és segítene beindítani a teherautót az nagyszerû lenne....
____________________________________________________

A Facebook társadalom mentette meg az országot!
2013.03.15
2013.03.15. 22:42 Szarvas Norbert
2013.03.15

Szomorú napja a magyar történelemnek. Ugyanis egy elképesztõ méretû hóvihar lépte át határainkat, ami gyakorlatilag lebénította az egész országot, és több ezer embert szakított el otthona melegétõl, családjától, szeretteitõl. Több ezer ember töltötte az elmúlt 24 órát félelemben a havas autópályákon, miközben a segítség nem érkezett. Az egész egy rossz apokaliptikus filmre hasonlít, amelyben az emberek magukra maradtak. Sok ember autójából kifogyott a benzin, és így nem tudnak dacolni a mínusz fokok ellen az autó fûtésével. Viszont ez a katasztrófa felfedte a kétkedõk elõtt egy hatalmas és tiszta erõnek az arcát, amely nélkül hóbuckákba ágyazódva elveszett volna több ezer honfitársunk a borzasztó hidegben. A social média ereje és a felhasználók önzetlen segítsége a fény a sötétben, a remény a reménytelenségben.


Köszönöm, Facebook-társadalom, az önzetlen segítségeteket. Ma büszke vagyok az országra, és talán ami ma történt, sokkal inkább méltó március 15. szelleméhez, mint néhány politikus sablonos monológja. Ami ma történt és történik, az nem más, mint az összetartás, melynek platformja a Facebook.
A Facebook szinte felrobbant egész nap, olyan hihetetlen mértékû valós aktivitás keletkezett. Amikor az általunk agyonpénzelt politika, a TEK, a Belügyminisztérium, a katasztrófaelhárítás és egyéb szervezetek impotenciájukat fitogtatták, felszínre tört egy õszinte mozgalom, mely valóban az emberek érdekeit képviselte. Sokan megkérdõjelezték az elmúlt években a Facebook és egyáltalán a social média létjogosultságát; sokan mondták, hogy egy idõrabló, valóságtorzító haszontalanság, amit meg kell szüntetni.

Több helyszíni beszámoló arról szól, hogy semmilyen információt nem kapnak az illetékes szervektõl (már ha egyáltalán eljutottak a helyszínre). Gondoljatok bele, milyen lehet reménytelenül és információk nélkül várni a segítséget, ami/aki nem érkezik még 10-15 óra elteltével sem. Elfogyott az élelmed, mínusz fokok, hóvihar tombol, és fázol. Nem tudod, mi lesz, mit kéne tenned, és az állam – akire számítanál – nem jön segíteni. Ebben a helyzetben reményt jelenthetett a Facebookra való bejelentkezés, hiszen olyan mértékû információ megosztására került sor, ami biztos táptalaja lehet(ett) a túlélésnek. Az információk nagyon sokrétûek voltak. Kezdve a friss hírekkel a mentések alakulásáról, folytatva a segítõ magánszemélyek telefonszámain át az élelmiszer-utánpótlás lehetõségéig.

Manapság a technológiai fejlettségünk megengedi, hogy mûholdak segítségével egy ekkora vihart már napokkal elõbb lehet jelezni. Az esti híradóban a belügyminiszter a mentéseket említve elégedettségének adott hangot. Nyilván elégedett lehet otthona melegében. De az állam hibázott, hiszen az elõrejelzéseket hallva nem lett volna szabad megvárnia, hogy mi fog történni, hanem már két nappal ezelõtt kamionstopot kellett volna elrendelnie. Ez azért fontos, mert a kamionosok okozták a problémák legalább 60 százalékát – méretükkel, baleseteikkel és mentalitásukkal.

Aztán ott a TEK szerepe, akik a helyzet bekövetkezte után több mint 10 órával látványmegoldásként két tankot állítottak üzembe, melyekkel lehetetlen volt a teljes országot lefedni. Ilyenkor eszembe jut, hogy a TEK több milliárd forintot kér az államtól fejlesztésekre, mégis képtelen egy ennyire elõre látható esemény hatásait mérsékelni. A TEK-nek megvan minden kommunikációs eszköze a megfelelõ tájékoztatáshoz, mint ahogy az államnak is, estig mégsem történt semmi. Akkor kapott mindenki egy SMS-t egy olyan tanáccsal, amelyre valószínûleg már õ maga is rájött az elmúlt 24 órában:Valóban ennyire inkompetens az egész bagázs, hogy ilyen lassan tudnak alapvetõ információkat közölni? Hogyan lehetséges, az, hogy amíg milliárdok (?) mennek elvileg az ország biztonságára, kommunikációra és Orbán úr leveleire, addig egy ilyen éles és veszélyes helyzetben a Facebook-társadalom több mint 20 órát ver a milliárdokért fenntartott apparátusunkra?

Ezt a dolgot lehet ragozni, de nem érdemes. Folyamatosan osztom meg a Facebookon az információkat, a segítséget kérõket, a családtagjaikat keresõket, a szállást és ételt biztosítókat. Javaslom, ti is tegyétek ezt, hiszen te is ülhetnél az egyik autóban! Itt most csak magunkra számíthatunk, mert a politika jelenleg is azon dolgozik, hogyan ússza ezt meg szárazon.

A Facebook-társadalom pedig Magyarország egyik legerõsebb bástyája, melyre a jövõben (is) nyugodt szívvel támaszkodhat bárki egy esetleges katasztrófa esetén. Amíg lesz internetkapcsolat, addig nem maradtok egyedül!

Kitartás!

Megy a segítség!

Forrás : Link
__________________________________________________________

Elképesztõ: már három napja a hó fogságában vannak, éheznek!
2013-03-16 14:57:28
„Mindenki biztonságban van, az utolsó embert is kihoztuk az utolsó hóakadály mögül is” – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök péntek este. A Hírhatár elõször úgy gondolta, hogy a minket megkeresõ olvasó, valamilyen különös tréfát akar ûzni szerkesztõségünkkel, hiszen ha a miniszterelnök azt mondta, mindent megoldottak, akkor annak úgy is kell lennie. Vagy mégsem?

Az olvasó üzenete alján meghagyta telefonszámát is. Felhívtuk. A vonal másik végén Kiss Tibor jelentkezett be. A kamionsofõr kérdésünkre elmondta, hogy elképesztõen fel van háborodva, mivel csütörtök óta vesztegel az M1-es autópálya Gyõr felé vezetõ oldalán, a 72-es kilométernél található grédicsi parkolóban.

Tibor elmondta, hogy csütörtökön Hatvanból indult el, 16 órakor ért el az M1-es autópályához. Bicskéig még, úgy ahogy el tudott jutni, Tata után azonban már nagyon lelassult a forgalom. 21 órakor már lehetetlenség volt tovább haladni, ekkor állt be a parkolóba Grédicsnél.

Azóta semmilyen segítséget nem kaptak, ha visszafelé, illetve elõre néz az autópályán, akkor körülbelül 5-5 kilométer hosszúságban 400 kamion vesztegel az úton, mind a három sávot elfoglalva. Való igaz, hogy Budapest felé a forgalom elindult, de õk a másik oldalon továbbra is mozdulatlanul kénytelenek várakozni.


Kérdésünkre Tibor elmondta, hogy a közeli büfében tudtak élelemhez jutni. Ma reggel a tulajdonos kiásta a saját autóját, hogy újabb élelmiszert hozzon a büféjébe, aki azóta sem tért vissza, így az élelmiszer-utánpótlás is kétségessé vált. Tibort arról tájékoztatta egy arra tévedt katasztrófavédelmis, hogy a büfést nem engedik vissza az élelmiszerekkel, biztonsági okokra hivatkozva.

Három napja vannak tehát a hó fogságában, jelenleg éheznek. Tibor szerint: illene leszakadni az égnek, amiért három napja senki nem szabadítja ki õket a hó fogságából!

forrás : Link

_____________________________________________________

(Szívet szaggató szerk.)
Csütörtökön haza indultam a munkából. Este fél hatkor megállt a kocsisor és a pályán ragadtam az M1-en 73km-nél. Mindkét telefonom az éjszaka folyamán sorban lemerült...Senkinek nem kívánom mint élhetett át a családom!!!!(magamról szándékosan nem beszélek) A rádió volt az egyetlen információs lehetõségem. Class Fm egy nagy rakás szar! Nem szoktam trágár dolgokat ide írni de most ezt nem szépítem! NULLA! Music Fm éjszakai és nappali munkatársának egy hatalmas puszit és ölelést küldök!

Amikor 10órája bent ül az ember lánya egy viharban, ki szállni se lehet olyan szél (hó mellett földet vitt a szél...1óra alatt tûntek el az autók alatta)...szóval amikor az autót dobálja a szél..nyikorog minden...imára fogom a kezem hogy az üzemanyagom bírja és még nem érdekel hogy nincs vizem és ételem...olyan érzés mintha senki nem tudna róla hogy mi ott vagyunk eltemetve. És ez a rádió volt ahová nagyon sokan sms küldtek a bent rekedtek közül és a mûsorvezetõ egész éjjel konkrét segítségeket szervezett!20percenként igyekezett infókat adni (sajnos csak azt tudta amit a rendõrség kiadott vagy a katasztrófa védelem.)Azért sajnos mert az volt a kifelé a fedõduma. Reggelig semmi, ismétlem SEMMI nem történt. Egy rendõrt, egy tûzoltót ...egy katasztrófa védelmist nem láttam!

Egy árva kószáló embert a bent rekedt embereken kívül! Reggelre már kezdtem kiszáradni és más várakozó társammal együtt havat gyûjtöttünk és azt olvasztottuk inni. Jó földes volt.Az elsõ teát 2 idõs bácsi hozta olyan péntek 12körül. Életem legfinomabb teája volt!!!Szégyen nem szégyen elsírtam magam. A bácsika kérdezte miben tud még segíteni. Egyszerûen csak elkezdtem sírni és mondtam mondtam a magamét.Megfogta az arcom és mondta hogy most oda adja a telefonját és hívjam fel a családom. Szólhattam hogy élek és hogy ugyan ott vagyok még ..a pályán a 73km-nél..Hallani a megkönnyebbült hangjukat hogy meg vagyok, az megnyugtatott picit. A sokat emlegetett (elsõ rádiós bemondás éjfélkor volt) átvágják a szalagot és visszamehetek Tatabányára melegedni sajnos nem volt igaz..legalábbis nem akkor. Ez péntek 10körül kezdõdött..Egész éjjel hitegettek ezzel...és nem mertem lecsukni a szemem mert féltem bármikor megindul a sor és nem vesznek észre és elnyom egy kamion. Másnap se jött még mindig senki...és teljesen irányítatlanul elkezdtünk mi személy autósok kamionok közötti szûk réseken araszolni.3órát araszoltam. 3km-t. Az elõttem lévõ szerencsétlen két araszolás között állandóan elaludt.

Ráborult a kormányra. Mindig futottam elõre és keltegettem hogy megyünk! Aztán mentünk 300méter aminek nagyon örültünk akkor! De volt olyan hogy a visszapillantóból láttam hogy a kínai kisteherautós alszik a volánnál és keltettem fel!Másnap délelõtt már ezzel is számolni kellett. Étlen szomjan, 16órája ülni már már merült az elem mindenkinél. Nagyon sok kisgyermekes anyukát- családot láttam. Akkor fejeztem be a sírást, mert õk 1000x keményebb dolgot éltek át!Péntek 11körül elkerültem az araszolás közben egy buszt...tele volt 7-10éves gyerekekkel. Õket se találta meg senki 16órája. 2tanárnéni rohangált le a gyerekekkel a viharban pisilni stb..Hol volt a segítség???? Szerencsétlen nõn láttam a teljes kétségbeesést! El tudom képzelni hogy minden szülõ õt hívogatta és tette felelõssé hogy ilyen helyzetbe kerültek a gyerekek!
Szóval 16 órát dekkoltam majd 3 órát araszoltam 3km-t és tátáááám ott volt a megnyitott szalag.

Magyarul 20órát szívtam hogy egy zsákutcából visszamehessek.Hmm...miért a 77nél? Amikor a 18tól állt a sor? Miért nem 10km-ként? Soha nem tudhatom meg...Aztán visszaértem fél1re Tatabányára és felültem egy vonatra és hazavonatoztam 4óra alatt Semmi nem érdekelt már..csak egy HAZA AKAROK MENNI!!! Jegyet se vettem..és azt se tudom hogy vettem e parkolójegyet...Tatabányán sehol nem volt hó takarítva az egész város olyan 50cm hó alatt volt. Beraktam egy olyan helyre a kocsimat ahová tudtam csak be út van ki nincs, mert felfeküdt a hóra. (kockáztattam mert azt se tudtam biztosan hogy megy e vonat). SZó szerint bemásztam az állomásra mert térdig mentem a hóban és tûsarkúban indultam csüt. dolgozni )) A lényeg hogy pénteken 18órakor megérkeztem Gyõrbe. Tanulság? nincs...annyi hogy mobil töltõt kell vennem...jah és mindig legyen a kocsiban nagy széles szájú mûanyag, min. literes..Puszi a kiscsaládomnak és mostanra remélem már kialudtátok magatokat Ti is :)
forrás :Link

___________________________________________________

Magyar Honvédség
Újabb feladatot kapott szombaton, nem sokkal 14 óra elõtt az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred – közölte Szabó András ezredes, az MH Összhaderõnemi Parancsnokság parancsnoki irodavezetõje. Mint elmondta: a gyõri katonáknak három helyszínen kell dolgozniuk az elkövetkezõ órákban.

Lázi település környékén, a 82-es számú fõúton, az elakadt kamionok mûszaki mentését végzi négy katona, valamint egy HX-32-es típusú mûszaki mentõ vontató harcjármû. Tét és Felpéc között egy Krazzal és egy Urallal tisztítják az utat a gyõri katonák, míg Bõny-Szõlõhegynél egy PTSZ-M, három Ural tehergépkocsi, három fõ gépkezelõ és kilenc lapátos katona segít az út megtisztításában – sorolta Szabó ezredes.
Forrás : Link
____________________________________________________

Paks-Nagydorog között az út lezárva hótorlasz miatt, egyenlõre nem lehet átjönni. Mi elmentünk Szekszárdnak és a 63-ason tudtunk végig jönni, ez az út járható! forrás : Link
___________________________________________________

AUSZTRIÁBAN ÉLÕ MAGYAROKTÓL SZERETNÉNK SEGÍTSÉGET KÉRNI:

MELEG TEA, ÉLELEM KELLENE ELSÕSORBAN, VAN, AKI 2 NAPJA VESZTEGEL NICKELSDORFNÁL ÉTLEN-SZOMJAN!

ELÕRE IS NAGY-NAGY KÖSZÖNET MINDEN SEGÍTSÉGÉRT!

"A Nickeldorfi benzinkútnál Bécs felé több száz Magyar kamionos vár több mint 2 napja!! A sor egészen Bécsig tart! Az Osztrák hatóságok vissza fordították öket Hegyeshalomtól,de nem törõdnek velük! Elfogytak az inni és ennivalok!"

Basszus.
Ha Ausztriában is figyeltek minket:

Zoltánné Hugi Vígh - Link

Kérem nem tudna segíteni!! A Nickeldorfi benzinkútnál Bécs felé több száz Magyar kamionos vár több mint 2 napja!! A sor egészen Bécsig tart! Az Osztrák hatóságok vissza fordították öket Hegyeshalomtól,de nem törõdnek velük! Elfogytak az inni és ennivalok!!! Az egyik kamionban van a hugom és a sógrom (rendszámuk: KKC-435) is!! Kérem ha tudna segíteni,hogy vigyenek oda is teát és ennivalót !! Nagyon megkösszönnénk!!!"

Zoltánné Hugi Vígh
Studies at Nem volt
It's Complicated
Female

____________________________________________________

AZ ÖNKÉNTESEK AKIK OTT VANNAK TEGYÉK MÁR HELYRE PINTÁRNYIKEKET!!!

Most olvastam egy kommentben, hogy Székesfehérváron a NAV és a munkaügyi ellenõrök március 14-én éjjel AZOKAT A VENDÉGLÁTÓ-IPARI EGYSÉGEKET VONTÁK ELLENÕRZÉS ALÁ, akik nyitva maradtak, vagy kinyitottak a VÉSZHELYZETBEN, ÉS A SZÜKSÉGHELYZETBEN LÉVÕKÖN KÍVÁNTAK SEGÍTENI!!!

____________________________________________________

Szûcs Annamária: "Sziasztok! Én egy éjjel-nappali boltban dolgozom. Ma olyan dolgok történtek, amik mellett nem lehet csak úgy elmenni. Bejött egy lány ahogy néhányan mondják olyan "mû" nõ. Vett egy karton tejet, egy rúd szalámit, 8 kg kenyeret, vajat, meg nescafe-t. Fura volt a 8 kg kenyér, ezért megkérdeztem: "nagy a család?" Mire õ! Nem, az iskolába viszem az itt rekedteknek. Elgondolkodtam. Aztán jött egy srác. Audival. Kért 30 db zsemlét, 10 kg kenyeret, egy egész doboz sport szeletet.

Kérdeztem is. Ennyire szereti a csokit? (persze sejtettem hogy hova lesz) erre õ: "nem a rádióba hallottam h elkel a segítség"! És oda viszi. Nem sokkal késõbb megint jöttek. Elvitték az összes mentes ásványvizet. Már tudtam hova lesz, vagy legalábbis azt hittem. Megkérdeztem. A válasz: A vasút állomásra viszem, most hallottam hogy sokan itt maradtak. De!!!!!!!!!!!!!!!!!! A a legszebb dolog csak ezután jött. 4 fõsulis készült az esti bulira, ehhez való bor és chips készletért jöttek. Nálunk hallották a rádióba, hogy a hajléktalan szállóra is el kelne a segítség.

Vissza minden. Összedobták a fejenként 1500 Ft.jukat és kérték hogy adjak nekik bármit ami ebbõl kikerül és hasznát vennék. Hát ez engem nagyon megérintett. De még sorolhatnám. Egy néni süteményt vett amit a fiával küldött el az autókhoz stb. Nagyon jó volt ma a napom. Osszátok meg. Én még ilyet soha nem kértem, de akarom hogy tudja mindenki: A magyarok a bajban összefognak. Büszke vagyok ma hogy Magyar lehetek."
(FACEBOOK)

___________________________________________________

Hahó, hó! Köszönöm és apátokfasza


Úgy gondolom a tegnapi nap után ki kell osztani már megérdemelt és elégszer el nem hangzott köszönömöt. Tehát, én köszönöm az összes civil önkéntesnek, akik:

- Pörgették a közösségi oldalakon, mikroblogokon a percre kész infókat, rondán beégetve és helyettesítve ezzel a királyi médiát és hírközlést.

- akik létrehozták az online segíts, ha tudsz térképet,

- akik szervezkedtek, kimentek ásni, traktorozni, terepjárózni, derékig belefagyni a hóba,

- akik vittek meleg teát, kaját, felajánlottak szállást és a segítség ezer más módját,

- akik tartották a lelket a kint didergõkben, mert tudták, nincsenek egyedül.

Köszönöm a hivatásos:

- Rendõröknek, tûzoltóknak, katonáknak, védelmi szolgálatok tagjainak, a hókotróvezetõktõl a szóróanyag rakodókig, áramszolgáltató munkatársaitól vízmûvesekig mindenkinek, hogy megtettétek amit a feljebbvalóitok parancsai és a szervezeteitek anyagi lehetõségei megengedtek.

- a sajtómunkásoknak, akik percrõl percre tudósításokkal igyekeztek információhoz juttatni mindenkit, akik a helyi rádiók mûsoraiban megtették azt, ami a királyi dolga és kötelessége lett volna,

- a polgármestereknek és jegyzõknek, akik tényleg rengeteg helyen személyesen is részt vettek a mentésben, kinyitották a közintézményeket és segítettek ahogy módjukban állt,

- azoknak a kereskedelmi láncoknak, akik parkolóikkal, fûtött belterükkel, meghosszabbított vagy rendkívüli nyitvatartásukkal tették lehetõvé a helyzet normalizálását,

- és a "piszkos labancoknak", akik nem restelltek a negyvennyolcas forradalmunk napján segítõ kezet nyújtani!

Miattatok nem lettünk az a befagyott seggû Seholsziget, ahol mindenki szarik a más bajára. Mert államunktól és a szakszolgálatok vezetõitõl éppen lehettünk volna. Itt nem, hogy a télre vagy bármilyen rendkívüli eseményre nincs felkészülve senki, de arra sem, hogy az információra éhes utazók és aggódó hozzátartozók egy pillanat alatt döntik be az éppen õket kiszolgálni hivatott honlapokat. De arra aztán végképp senki nem számított, hogy Viktor zsebkreténje álmából fölverve, 20 órányi szöszmékelés, csipavakarást és zacskópaskolgatás után még el is küldi a büdös picsába õket. tovább>>>> Link


_______________________________________________

Alighanem a kormány leleplezõdött....
Úgy tûnik, a Katasztrófavédelmet felszámolták.
Úgy tûnik, nincsenek katasztrófa esetére tartalékaink...
Se jármûvek a kimenekítésre, sem élelmiszer, sem fekhelyek, vagy matracok, és - úgy tûnik - takarók sem.... (Nem tudom, a gyógyszerekkel, kötszerekkel vajon hogy állunk?)
Jó, ha mindezzel tisztában vagyunk!
3Tetszik · · Kiemelés · Megosztás
Gazdag Mirjam, Mónika Blahóné Kárász, Fehér Sándor és még további 4 személy kedveli ezt.

Hozzászólás : Fehér Sándor ez annyira gyönyörû! ha jól emlékszem, nem is olyan rég, pont az ilyen alkalmakra kellett kötelezõen jelentkezni, ezért ment ki az a sok behívó, nem de? katasztrófa esetére...
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
RSS
Hrek

Letltsek

Kapcsolat
Frissítve! Borbély József
Tel: +36-70-600-0134
E-mail: kormanyzo@apostolimagyarkiralysag.hu
Facebook
Tempo Hírek

Névjegy létrehozása
Generálási idõ: 14.5 másodperc 4,683,220 egyedi látogató